Ocenjevanje sirneka
Zadnje novice: Ocenjevanje bo v soboto, 22. 10. 2022. Vaš izelek prijavite do 17. 10. 2022.
Obveščamo vas, da bodo v jesenskih mesecih na EKO turistični kmetiji Ramšak (Podolševa) organizirali
OCENJEVANJE SIRNEKA!
Sirnek, naša solčavska(!) specialiteta, zaradi katere smo krajani še posebej močni in odporni na vse živo, si zasluži, da mu v čast priredimo dogodek, na katerega smo povabljeni vsi … tako njegovi ljubitelji, kot tudi tisti, ki boste v bodoče to še postali.
Pravi receptura in struktura sirneka sta bili s strokovno pomočjo opredeljeni leta 2010. Letos pa želijo ponovno poskusiti vaše izdelke! Prosimo vse, ki pripravljate sirnek, da do jeseni prihranite kakšen kozarec ali dva za našo »strokovno« ocenjevalno žirijo.
Veseli bomo vašega sodelovanja! Vsak sodelujoči bo lahko prisluhnil pohvali, nasvetom … Mogoče bo pridobil tudi kakšno novo stranko. Vsekakor pa bo pripomogel k ohranitvi solčavske kulinarike.
Svet »strokovne« žirije bo sestavljen iz naključnih ljubiteljev sirneka. Ocenjevalo se bo pošteno! Obljubimo, da bo dogodek tako zabaven kot tudi koristen.
Za boljšo organizacijo: tako kandidatom s sirnekom, kot kandidatom za »strokovno« žirijo sporočamo, da nam lahko svoj interes za sodelovanje javite že zdaj.
Za vse informacije, predhodno prijavo se obrnite na 051 351 976 ali natalija.osep@gamil.com (Natalija Ramšak).
Dogodek je sofinanciran in je del javnega razpisa za podukrep 19.3. »EKO gajbico, prosim!«, operacija sodelovanja med LAS-i.